Pannalal Patel
Encyclopedia
Pannalal Nanalal Patel (May 7, 1912 - April 6, 1989) is a Gujarati
Gujarati language
Gujarati is an Indo-Aryan language, and part of the greater Indo-European language family. It is derived from a language called Old Gujarati which is the ancestor language of the modern Gujarati and Rajasthani languages...

 author. He was the recipient of Jnanpith Award
Jnanpith Award
The Jnanpith Award is a literary award in India. Along with the Sahitya Akademi Fellowship, it is one of the two most prestigious literary honours in the country...

 in 1985. He was born at Mandli village, Dungarpur
Dungarpur
Dungarpur is a city in the southernmost part of Rajasthan state of India. It is the administrative headquarters of Dungarpur District. The rail line between Udaipur and Himatnagar in Gujarat runs through the town, shortest distance to the National Highway 8 from Dungapur town is...

, Rajasthan
Rajasthan
Rājasthān the land of Rajasthanis, , is the largest state of the Republic of India by area. It is located in the northwest of India. It encompasses most of the area of the large, inhospitable Great Indian Desert , which has an edge paralleling the Sutlej-Indus river valley along its border with...

.

Works

Novels

  • Maanavi Ni Bhavaai ( માનવીની ભવાઈ )
  • Malela Jeev ( મળેલા જીવ - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Paarth Ne Kaho Chadave Baan Vol 1-5 ( પાર્થ ને કહો ચડાવે બાણ )
  • Rame Sitane Maryan Jo! Vol 1-4 ( રામે સીતાને માર્યાં જો - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Shiv Parvati Vol 1-6 ( શિવપાર્વતી - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Krishna Jivanlila Vol 1-5 ( કૃષ્ણજીવનલીલા )
  • Bhishmani Baanshayya Vol 1-2 ( ભીષ્મની બાણશય્યા )
  • Kanku ( કંકુ )
  • Valamana ( વળામણાં )
  • Kach-Devayani ( કચ-દેવયાની - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Na Chhutake ( ના છૂટકે - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Ghammar Valonu ( ઘમ્મર વલોણું )
  • Bhaangyaa Na Bheru ( ભાંગ્યાના ભેરુ )
  • Surbhi ( સુરભિ - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Aandhi Ashaddhani ( આંધી અષાઢની - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Param Vaishnav Narsinh Mehta ( પરમ્ વૈષ્ણવ નરસિંહ મહેતા - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Nathi Parnyan Nathi Kunwaran ( નથી પરણ્યાં નથી કુંવારાં - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Ajwali Raat Amaasni ( અજવાળી રાત અમાસની - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Raw Material ( રૉ મટીરિયલ - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Allad Chhokri ( અલ્લડ છોકરી - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Pagerun ( પગેરું - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Markatlal ( મરકટલાલ - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Fakiro ( ફકીરો - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Purankathit Ma Durga ( પુરાણકથિત્ મા દુર્ગા - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Pachhale Barne ( પાછલે બારણે - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Jindagi SanjeevaniVol 1-7 ( જિંદગી સંજીવની - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Devyani-YayaatiV0l 1-2 ( દેવયાની-યયાતિ - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Bhiru Saathi ( ભીરુ સાથી - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Ame Be Baheno ( અમે બે બહેનો - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Min Matinan Maanvi ( મીણ માટીનાં માનવી - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Jeevan Ek Natak ( જીવન એક નાટક )
  • Melo ( મેળો ) (Out Of Print)
  • Vrundathi Rakshayelo Jalandhar ( વૃંદાથી રક્ષાયેલો જલંધર - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Narman Nari Il-Ila (નરમાં નારી ઈલ-ઈલા - પ્રકાશક: સંજીવની)

Short Story Collections

  • Sukh Dukhnan Saathi (સુખદુઃખનાં સાથી - પ્રકાશક: સંજીવની)
  • Jindagina Khel ( જિંદગીના ખેલ - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Panetarna Rang ( પાનેતરના રંગ - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Aurta ( ઓરતા - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Manna Morla ( મનના મોરલા - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Dharti Aabhnan Chhetan ( ધરતી આભમાં છેટાં - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Sacha Samnan ( સાચાં સમણાં - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Tyagi-Anuragi ( ત્યાગી-અનુરાગી - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Dilaso ( દિલાસો - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Malo ( માળો - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Aasmani Najar ( આસમાની - પ્રકાશક: સંજીવની)
  • Chhanko ( છણકો - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Gharnun Ghar ( ઘરનું ઘર - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Vineli Navlikao ( વિણેલી નવલિકાઓ - પ્રકાશક: સંજીવની )
  • Anwar ( અણવર - પ્રકાશક: સંજીવની )

External links

The source of this article is wikipedia, the free encyclopedia.  The text of this article is licensed under the GFDL.
 
x
OK